Stipendium 2006

Årets Hans-Erik Nääs stipendium går i år till en i sammanhanget mycket ung, lovande grabb från Åsarna, Daniel Eliasson. Stipendiet är i år på 10.000 kronor.

Daniel, född 1994 kan sägas vara något av ett underbarn, en kliché som i detta fall har sitt berättigande. Vi minns hans uppträdande i Kramfors vid SM-tävlingarna där han kunde titulera sig svensk mästare. 
Han fick tidigt undervisning av Valeri Kolyganov som är accordeonlärare på Lilla Akademiens Musik Gymnasium i Stockholm. Denne Kolyganov hade kan nämnas, även den nu mycket skicklige Daniel Andersson under sina vingar.

Daniel har nu samtidigt med sina studier i Sverige under de senaste åren studerat dragspel i Moskva vid musikskolan där under Natalia Puriz, en mycket skicklig dragspelspedagog. Hennes bedömning är att Daniel har stor begåvning för sitt instrument och bär få chansen till vidareutbildning.
Daniel uppträder ofta för publik och har även deltagit i tävlingar på internationellt plan med stor framgång. Under denna månad skall han delta i en stor tävling i Tyskland.

Daniels egen dröm är att bli professionell musiker och vi från juryn i Minnesfonden önskar Daniel lycka till.

Hans Eriks egen uppfattning om att ge stöd till musikalisk ungdom tycker vi i juryn här har till fullo uppfyllts.
Stipendiet delas ut i samband med Kramfors DK:s program 
” Vid Dragspelsälven ” lördag den 22 juli. 
Programmet kommer i år att äga rum i Nordingrå-Mannaminne.