Stipendium 2016

2016-års HANS-ERIK NÄÄS STIPENDIUM gick till
Leo Florin, Stockholm

 

Årets Hans-Erik Nääs stipendium går i år till Leo Florin, Stockholm.

Leo är 13 år och har studerat för Valeri Kolyganov sedan han var 7 år.

 

Stipendiet är på 10.000 kronor.

 

Att spela dragspel har varit Leos stora intresse sedan han var 7 år.

Leo är född i Klaipeda i Litauen men flyttade till Sverige 2006. Han var intresserad av musik och började spela blockflöjt och ukulele. Men så träffade han Valeri som föreslog honom att börja spela dragspel.

Leo var mycket duktig och förkovrade sig snabbt och redan i maj 2012 deltog han i Stockholm International Competition, en internationell musiktävling för barn och ungdomar och  han tog första pris i sin åldersklass.

 

Sedan har allt gått som på löpande band. Leo har deltagit i ett otal olika tävlingar som arrangerats av Kungliga musikhögskolan och olika festivaler med mycket goda resultat.

 

Efterhand har Leo deltagit i en mångfald accordiontävlingar utomlands och hans framgångar är förbluffande. Första pris i hans åldersklass är resultatet.

26 maj 2013 tilldelades Leo uppmuntrans Hagströmstipendiet genom Kungliga musikakademin.
I maj 2015 tilldelades han åter samma stipendium.

 

Nu går Leo på Musikskolan Lilla Akademien i Stockholm och spelar ganska många konserter varje vecka som skolan och SDR samt andra arrangerar för Leo.

 

Ja, vad månde bliva av denna unge man då han blir stor.

Hans-Erik Nääs Minnesfond gratulerar Leo till stipendiet och hälsar honom välkommen att mottaga diplom och check den 30-31 juli då det planeras för stor dragspelsfest i Klockestrand.

 

2016-04-27

Hans-Erik Nääs Minnesfond

Styrelsen

Birger Englund

Tel. 0612-20855